Rekorde të Vijona dhe Astrit Kryeziut në Mitingun Ndërkombëtar në Lokeren të Belgjikës

Rekorde të Vijona dhe Astrit Kryeziut në Mitingun Ndërkombëtar në Lokeren të Belgjikës
Atletja kosovare , Vijona Kryeziu edhe njëherë dëshmoi se është atlete e nivelit evropian. Në garat e Mitingut Ndërkombëtar të zhvilluara në Lokeren të Belgjkikës, Vijona Kryeziu, vuri rekorde të reja të Kosovës në dy disiplina në 400 metra dhe në 800 metra.

Në displinën 400 metra, arritit kohë 54,64 sekonda, rezultat ky ësht i normës evropiane për U-23. Vijona Kryeziu edhe pse është 17 vjeçare, kjo atlete është në rrugë të mirë që në të ardhmen të zë edhe normë botërore edhe olimpike. Rezultati në disiplinën 800 metra ishte me kohë 2.12.47 minuta, që gjithashtu është edhe rekord shtetëror.

Kjo atlete me përsektivë, brenda dy dite arriti dy rekorde shtetërore.Atleti tjëtër i Kosovës, Astrit Kryeziu në Mitingun ndërkombëtar në Lokeren të Belgjikës arriti të plasohet i dyti në diciplinën 800 me me kohë 1.48.78 minta, që është rekord kombëta . Këtë rekord e mbante po ashtu ky atlet një vit më parë që arritur kohën më të mirë në këtë disiplinë në garën mbarëkombëtare.

 

Federata Atletike e Kosovës, ka marrë pjesë me Përfaqësuesen e Kosovës në Mitingu ndërkombtar “Honorary Cup Mario Pescante” në Tiranë.

Atletët nga Kosova edhe njëherë dëshmuan cilësitë e tyre kupothuaj në pjesën dërmusese ku morën pjesë në disiplinat përkatëse ia patën rezultate kë konsideruara. Atletët e Kosovës në në këtë garë u nderuan me 3 medalje të argjendta dhe 4 të bronzit.

lindi
Valentin Sadiku

 

Rezultatet e Atletve Kosovar në Mitingu ndërkombtar “Honorary Cup Mario Pescante” Tiranë, 25.05.2015

Medaljet e argjendta:

Valentin Sadiku Kosova 800m 1:53.91.
Edis Ahmeti Kosova 100m 11.32.
Çlirim Hyseni Kosova 1500m 4:21.22.

Medaljet e bronzit:

Kreshnik Baxhuku Kosova 800m 1:56.79
Majlinda Canaj Kosova 400m 1:04.09
Luljeta Shala Kosova 1500m 4:55.69
Albina Deliu Kosova 800m 2:25.68

G.Kosumi