Fedetata Atletike e Kosovës përfaqësohet me dy atletë në Rio 2016

Musa Hajdari njeri prej Atletëve më të mirë Kosovar i të gjitha kohërave që mbanë rekordin e Kosovës në 800m me kohë1:47.40
dhe 1500m me kohë 3:46.77 fitues I medaljes së art I Kampionatit evropian I shteteve të vogla, Nënkampion i Ballkanit , pjesëmarrës në Kampionatin Botëror të Atletikes në Pekin në vitin 2015 dhe u radhitë i 21ti në kampionatin Evropian në këtë viti në Amsterdam u radhitë I 11ti Musa Hajdari i ka sjell shumë medalje Kosovës nga arena ndërkombëtare .

Vijona Kryeziu është atletja më e mirë kosovare e të gjitha kohërave në disiplinat 200m 400m dhe 800m ku edhe i mban rekordet e Kosovës kjo atlete ka sjell Kosovës shumë pedale prej garave ndërkombëtare
Vijona Kryeziu gjatë Kampionatit Botëror që u mbajte në Poloni arriti që të hy një gjysmë finale ky ka qenë suksesi më i madhe i atletikës kosovare në histori e soj

Federata Atletike e Kosovës të gjithë sportistëve që do e përfaqësojnë Kosovën në Rio2016 ju dëshiron suksese