Rekorde të atletëve të Kosovës në garat ndërkombëtare

Atletët e Kosovës në shumë gara ndërkombëtare janë duke shënuar rezultate inkurajuese. Në Mitingun Ndërkombëtar të Atletikës në Ordegem të Belgjikës, garuesit e Kosovës patën paraqitje të shkëlqyera. Vijona Kryeziu në disiplinën 400 metra me kohë 55:24, zuri vendin e katërt në grupin e saj, që ohej grupi më i fortëë i itingu, kurse në plasmanin e pergjithshëm ishte e gjashta.

Vlen për tu theksuar se Vetëm garuesja e Kosovës, Vijona Kryeziu ishte juniore, kurse garuese tjera juniore të vjetra. Pëndryshe, Vijona arriti kohën e dytë më të mirë personale. që njëherësh është normë evropiane për juniore të vjetra.

Astrit Kryeziu në grupin e tij në 800 metra ishte i pari me kohë 1.49.90 minuta, Musa Hajdari në grupin e tij ishte i pari në 800 metra, me kohë 1.50.44 , kurse Granit Kryeziu në disiplinën 800 metra doli i dyti në grupin e tij me kohë 1.54.74 minuta. Në këtë miting ka marrë pjesë vetëm në disiplonën 800 metra 150 atletë të ndarë në 13 grupe.

Anëtarë e Përfaqësueses së Kosovës në atletikë gjatë qënsrimit dhjetë ditor në Belgjikë kanë marrë pjesë në tri mitingje dhe janë arritur 3 rekorde, dy të Kosovës dhe një mbarëkombëtar dhe një normë evropiane për U-23.

Atletja Vijona Kryeziu edhe njëherë dëshmoi se është atlete e nivelit evropian duke vu rekordin e Kosovës në dy disiplina në 400 metra dhe në 800 metra.Në 400 metra, 54,64 sekonda që ishte normë evropiane për U-23 dhe është në rrugë të mirë që në të ardhmen të përmbushë edhe normat evropiane, botërore dhe olimpike. Rezultati në 800 metra 2.12.47 minuta që është edhe rekord shtetëror.

Me këtë paraqitje të mira dhe rezultate të shkëlqyera, Vijona Kryeziu, aktualishtë në ranglisten evropiane është ranguar e 12-ta në konkurrencën e junioreve.

Atleti, Astrit Kryeziu në Mitingun ndërkombëtar në –Lokeren të Belgjikës arriti të plasohet në pozitën e dytë në disiplinën 800 metra me kohë 1.48.78 mintua, i cili rezultat është rekord kombëtar te cilin e mbante po i njejti atlet në vit më parë.

Në Kampionatin e hapurt të të Malit të Zi për junior deri në 20 vjet, alteti i Kosovës, anëtar o Klubit Prizreni, Erudit Rysha, në diciplinën e kërcim së larti zuri vendin e dytë me 1,93 metra. Ky është rezultati më i mirë nga pavarësimi i sportit të Kosovës gjë që tregon se ky atlet ka një përspektivë të mirë, por patjetër duhet krijuar kushte më të mira për stërvitje dhe një përkushtim më i madh i organeve komunale të Prizrenit dhe të Kosovës.
G.Kosumi