Lojrat Olimpike Rio 2016

Për herë të parë në historinë e Atletikës Kosovare në lojërat olimpike Atletika Kosovare merr pjesë me dy atletë Vijona Kryeziu në disiplinën 400m dhe Musa Hajdari në disiplinë 800m ku përfaqësuan Kosovën në Lojërat olimpike Rio 2016.
Atleti Musa Hajdari në disiplinën 800m në lojërat olimpike u paraqitë më 12.08.2016 në baterinë e parë në shtegun e shtatë dhe përfundoi garën si i shtati në bateri Atleti Musa Hajdari bëri një paraqitje të mirë ku në një konkurrencë të fort prej 57të Atletëve më të mire të Botës që morenë pjesë në këtë disiplinë Atleti Kosovar Musa Hajdari në plasmanin e përgjithshëm u rendit i 34 ti më rezultat 1:48.41 ky rezultat nuk mjaftoi që të plasohet në gjysmë finale të lojërave olimpike Rio 2016
Atletja Vijona Kryeziu në Lojërat Olimpike Rio 2016 u paraqit më 13.08.2016 në disiplinën 400m dhe në baterinë e katër në shtegun e dytë
Vijona Kryeziu në Lojërat olimpike Rio 2016 vuri rekord të ri Kosovar në disiplinën 400m me rezultat 54.30 në Lojërat Olimpike Rio 2016
Vijona Kryeziu e lindur në vitin 1997 Kamenicës është atletja më e re në ekipin kosovar që përfaqësuan Kosovën në Lojërat Olimpike
Federata Atletike e Kosovës shpreson shumë nga atletja me talent të jashtëzakonshëm që posedon atletja Vijona Kryeziu dhe me një të ardhme të shpejtë Vijona do i sjell Kosovës medalje nga evenimentet më të mëdha Ballkanike, Europiane, Botërore dhe në lojërat olimpike Tokyo 2020 do përfaqësoj Kosovën denjësisht.